Cutremur în Indonezia. Alertă de tsunami

2 martie 2016 15:15   Internațional
Ultima actualizare:

Cutremur în Indonezia. Un cutremur devastator s-a produs, miercuri (2 martie), în Indonezia, la ora locală 19.49. Pământul s-a cutremurat cu o magnitudine de 7.9 pe scara Richter.

Update 15,37, cutremur în Indonezia: În urma seismului, Indonezia a emis avertizare de tsunami pentru Sumatra de vest și de nord, dar și pentru Aceh.

Update 15.32, cutremur în Indonezia: Institutul de Geofizică al Statelor Unite ale Americii a rectificat informația conform căreia mișcările seismice ar fi înregistrat 8.2 grade pe scara Richter. Conform noilor date, cutremurul din Indonezia s-a ridicat la magnitudinea de 7.9 grade.

Seismul s-a produs  în largul coastei vestice a insulei indoneziene Sumatra, la o adâncime de 10 kilometri, având epicentrul la 815 de kilometri de Padang, informează USGS. În urma mișcărilor seismice, există riscul producerii unui nou tsunami, potrivit site-ului dailystar.co.uk, care amintește de producerea unui alt cutremur în Indonezia, în anul 2004.

La 26 decembrie 2004, un seism cu magnitudinea de 9 grade s-a produs pe coasta nordică a insulei indoneziene Sumatra. Acesta a declanșat un tsunami care a lovit regiunile costiere din Oceanul Indian, devastând mai multe zone, printre care insula Phuket, Thailanda, Aceh (Indonezia), coasta de est a Sri Lankăi, zonele costiere din statul Tamil Nadu (India) și chiar Somalia, aflată la 4.100 km de epicentru. 120.000 de persoane au murit în urma cutremurului.

Mai multe