Cutremur în Nepal: bebeluş salvat la 22 de ore după
Un cutremur în Nepal a devastat ţara asiatică, iar milioane de oameni au fost afectaţi. Bilanţul morţilor se ridică la 5.000, deşi experţii cred că se va ajunge la 10.000, iar 6.500 de oameni au fost răniţi. Totuşi, mai au loc şi miracole, nu numai tragedii în Nepal.
Ţara asiatică trece prin clipe grele după ce un cutremur în Nepal a îngropat de vii mii de oameni. Salvatorii lucrează zi şi noapte pentru a găsit supravieţuitori. Conform independent.co.uk, imagini incredibile cu un băieţel de patru luni care a fost salvat la peste 22 de ore de la seism au redat speranţa locuitorilor din Nepal.
Fotografiile cu micuţul acoperit în praf în timp ce este scos de sub dărâmături au fost publicate de un ziar din Nepal, Kathmandu Today. Soldaţii nu l-au văzut iniţial pe copil când căutau prin moloz. Ei l-au descoperit doar după ce au auzit un plânset de sub nişte dărâmături şi au verificat din nou zona.
Copilul, pe numele lui Sonit Awal, e la spital acum şi nu are răni grave, însă nu se ştie ce s-a întâmplat cu părinţii lui.
Cutremur în Nepal: "Frica pluteşte în aer"
34 de români s-au aflat în ţara asiatică în timpul acestui cutremur în Nepal. Din fericire, toţi sunt bine, deşi încă speriaţi. Printre ei, şi Flavia Danci, o bistriţeancă aflată în Kathmandu.
Şocul Flaviei a fost mare, mai ales că, în momentul cutremurului, primul de asemenea magnitudine pe care l-a trăit, era fără cei dragi. „Eu eram în câmp deschis. M-am temut enorm pentru Florin şi pentru pitic, întrucât ştiam că ei erau în casă... Până am ajuns la ei au fost cele mai negre clipe. La fiecare mişcare de pământ, inima ne-a fost cât un purice. Încă mai simţim fiori pe şina spinării”, a povestit Flavia pentru “Adevărul”. Bistriţeanca relatează că au fost amenajate tabere în stradă, printre dărâmături, unde nepalezii stau sub cerul liber.
Problema curentului electric s-a rezolvat în capitală, la fel şi accesul la Internet. Autorităţile i-au permis Flaviei şi familiei sale, luni noapte, să doarmă în clădirea în care locuiesc. Acest lucru a fost posibil pentru că respectiva clădire se află într-o stare bună. Bistriţeanca menţionează că nimeni nu are voie să intre în clădirile cu crăpături. „Nici nu ştii ce să faci şi pe ce să pui mâna. Frica pluteşte în aer”, adaugă Flavia, care încă nu şi-a revenit după acest cutremur în Nepal.
Cutremur în Nepal. Numeroase echipe medicale vor mai ajunge în zona afectată
Oferte de ajutor au venit din întreaga lume, în cazul puternicului cutremur în Nepal. Unele echipe străine au ajuns deja la faţa locului şi participă la misiunile de căutare şi salvare. Totodată, replicile puternice au determinat unele avioane să survoleze în cerc aeroportul din Kathamandu, înainte de aterizare. UNICEF a anunţat că, în aceste momente, mai mult de un milion de copii din Nepal au nevoie urgentă de asistenţă umanitară. Dezastrul este de amploare. Întreaga ţară a rămas fără apă şi alimente şi există, în continuare, pene de electricitate frecvente. Alte 14 echipe medicale internaţionale se îndreaptă spre Nepal, a anunţat ONU.