Cutremur la Los Angeles. Pompierii au anunțat mobilizarea!

3 mai 2015 18:52   Internațional
Ultima actualizare:

Un cutremur a fost resimţit duminică în zona oraşului Los Angeles, în statul american California (vest), care a zguduit clădiri şi i-a trezit pe locuitori, dar fără să fie raportate imediat victime sau pagube, relatează CBS News.

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, cutremurul, cu o magnitudine preliminară de 3,9, a avut loc duminică la ora locală 4.07 (14.07, ora României). Epicentrul a fost localizat la aproximativ 1,6 kilometri de cartierul View Park-Windsor Hills, la nord de Inglewood şi Culver City, scrie Mediafax.

Este al doilea cutremur în ultima lună

Seismul a fost resimţit în parte în oraş, dar şi la est, scrie Los Angeles Times. Este vorba despre al doilea cutremur înregistrat în mai puţin de o lună de-a lungul faliei Newport-Inglewood. Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 a avut loc în regiune pe 12 aprilie.

Pompierii din Los Angeles au anunţat duminică o mobilizare de cutremur. Însă alerta a fost anulată, după survolarea cu elicopterul a peste 1.200 de kilometri pătraţi şi verificări efectuate de către toate cele 106 unităţi din zonă.

Mai multe