«Dă-mi un milion $ că mi-ai mâncat băiatul! »

16 decembrie 2015 22:25   Internațional
Ultima actualizare:

A venit vremea să plătească! După ce a supravieţuit miraculos unei călătorii de 10.783 km în largul Oceanului, pescarul Salvador Alvarenga e acuzat că şi-a mâncat colegul. Familia îi cere un milion de dolari.

Ianuarie 2014. Bărcuţa pescărească a lui Alvarenga (36 de ani) se loveşte de pământ în Insulele Marshall, în mijlocul Oceanului Pacific, după 15 luni în larg. Alvarenga e dus pe braţe la spital şi pus pe picioare în două săptămâni. Plecase de pe coasta mexicană la 12 noiembrie 2012 împreună cu Ezequiel Cordoba, de 22 de ani, dar a ajuns singur. La un an după incredibila poveste, mama lui Cordoba, Roselia Diaz, îl dă în judecată şi îi cere un milion de dolari pentru că i-a mâncat feciorul.

Avocatul lui Alvarenga, Ricardo Cucalon, care s-a ocupat şi de vânzarea poveştii naufragiului la Hollywood, pe bani grei, susţine că „Alvarenga nu l-a mâncat pe Ezequiel, dar i-a aruncat cadavrul în apă din cauză că trupul lui intrase în putrefacţie”.

Familia tânărului pescar nu crede însă această versiune. Ba mai mult: la testul poligraf pe care l-a trecut cu brio în luna august 2014, povestea lui Alvarenga a fost 100% adevărată, însă la întrebarea „ce s-a întâmplat cu Ezequiel?”, pescarul născut în El Salvador şi emigrat în Mexi, a avut ezitări. Deşi Alvarenga a zis că s-a hrănit cu peşte, păsări şi şi-a băut urina, când a fost recuperat de pe mare „silueta lui nu era de om înfometat”. Procesul începe cu puţin timp înainte de publicarea cărţii şi lansarea filmului hollywoodian „Castaway”.

Click! SPUNE:

Pe 12 noiembrie 2012, barca pescărească în care se aflau Alvarenga şi Cordoba e îndepărtată de o furtună de coastele mexicane. Tânărul Cordoba, susţine „naufragiatul”, moare la 2 luni după ce se pierd pe mare şi epuizează proviziile: conserve de ton, sardine, cei 80 de litri de apă şi captura de 500 de kg de peşte. Tânărul cedase psihic şi refuza să mai mănânce. 

Mai multe