David Cameron: "Un al doilea referendum nu intră-n discuție"

28 iunie 2016 10:09   Internațional
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului britanic, David Cameron, a declarat că votul de joi, 23 iunie, care a produs o diferență de 52% - 48% în favoarea ieșirii din UE, este "decisiv", iar guvernul va trebui să respecte această decizie.

Acest comentariu a venit în urma afirmației antreprenorului Sir Richard Branson care a îndemnat Parlamentul să se mai gândească la decizia de a părăsi Uniunea Europeană. El consideră că acest lucru nu face decât să deschidă o adeărată Cutie a Pandorei, plină de consecințe nefaste pentru Regatul Unit, relateaqză Metro.co.uk

O petiție online publicată pe site-ul Parlamentului britanic care cerea un al doilea referendum a strâns mai bine de 3,7 milioane de semnături. "Nu întoarcem cărțile.A fost un rezultat decisiv, iar datoria guvernului este să continue și să respecte decizia", a declarat David Cameron. 

Mulți dintre cei care au votat pentru Brexit regretă decizia luată și au lansat așa-numita mișcare Regrexit. Rezultatul final al referendumului a arătat însă că peste un milion de englezi au votat pentru ieșirea din UE - în acest caz nu mai este cale de întoarcere.

Mai multe