De 40 de ani, ţine în casă acelaşi brad împodobit

28 decembrie 2014 22:17   Internațional
Ultima actualizare:

”O, brad uscat!”. Aşa ar trebui redenumită celebra melodie de Crăciun în cazul lui Neil Olson, din statul american Wisconsin. Bărbatul, în vârstă de 89 de ani, a făcut în 1974 o promisiune: va arunca bradul numai după ce toţi cei şase copii ai lui vor fi acasă de un Crăciun.

Neil Olson a împodobit ultima oară bradul de Crăciun în 1974, la câteva săptămâni după ce doi dintre fiii lui au plecat la război. Tot atunci, a jurat că nu va arunca pomul până când cei şase copii, toţi băieţi, vor veni, într-un an, acasă de Crăciun.

Conform presei americane, cel mai mare dintre băieţii plecaţi la război a fost rănit în Vietnam, fiind la un pas să-şi piardă viaţa. Chiar dacă a supravieţuit, bărbatul, care locuieşte acum în Washington, a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile, iar medicii i-au interzis să se deplaseze pe distanţe mari, mai ales iarna. ”Aşa se face că pomul din casa mea e acelaşi de 40 de ani. În mod uimitor, acele din brad s-au uscat, s-au făcut maro, dar nu au căzut. Sunt sigur că există un motiv pentru această minune. Tot mai sper că, într-o zi, vom fi din nou împreună toţi şapte”, povesteşte Neil pentru ”New York Post”.

Ceilalţi cinci băieţi ai bătrânului locuiesc în acelaşi orăşel cu tatăl lor, iar mezinul a explicat că bradul de Crăciun a devenit parte din mobilă. ”Parcă e un membu al familiei. Nici nu-mi pot imagina cum ar arăta casa tatei fără bradul împodobit”, spune Rich Olson.

În cei 40 de ani, nimeni nu s-a atins de brad, iar beculeţele din el sunt cele ”originale” şi încă funcţionează. ”Sper că, într-o bună zi, va reuşi şi băiatul cel mare să ajungă acasă. Sunt sigur că, în acea zi, toate acele din brad vor cădea”, încheie Neil Olson.

Mai multe