De aici ruşii bombardează ISIS! Cum arată centrul secret al lui Putin

24 noiembrie 2015 11:11   Internațional
Ultima actualizare:

O serie de imagini inedite îl surprinde pe preşedintele Rusiei în camera de război de unde sunt plănuite atacurile asupra organizaţiei teroriste ISIS (Stat Islamic). Vladimir Putin supraveghează activitatea raidurilor aeriene asupra jihadiştilor din Siria într-un auditoriu colosal de trei etaje, localizat în centrul Moscovei.

Rusia şi-a intensificat masiv actacurile aeriene asupra militanţilor ISIS din Siria, după ce gruparea teroristă a revendicat doborârea avionului rus în Egipt, soldat cu 224 de victime. Statul Islamic susţine că bomba a venit drept răspuns la bombardamentele Moscovei în spaţiul sirian, potrivit site-ului express.co.uk.

Auditoriul securizat din Centrul de Apărare Naţională al Rusiei este locul unde Vladimir Putin şi locontenenţii acestuia supraveghează live activitatea avioanelor ruseşti din Siria şi plănuiesc în detaliu următoarele bombardamente asupra poziţiilor ISIS. La birouri stau analiştii care monitorizează intens zonele de conflict cu ajutorul ecranelor imense, dispuse de-a lungul camerei. Liderul de la Kremlin este cel care dă undă verde atacurilor asupra teroriştilor din Siria.

Centrul de comandă nu este situat la întâmplare. Acesta se găseşte deasupra unei reţele de tuneluri, în apropiere de Piaţa Roşie din Moscova. Centrul de Apărare al Rusiei este echivalentul Centrului de Comandă Militar al Statelor Unite ale Americii.

Mai multe