De ce nu vrea să celebreze Regina Elisabeta 67 de ani de când este pe tron. Motivul emoționant

7 februarie 2019 7:59   Internațional
Ultima actualizare:

Miercuri (6 februarie) a fost o zi importantă pentru britanici. Regina Elisabeta a împlinit 67 de ani de când este pe tron, însă monarhul nu a organizat nicio petrecere pentru a marca evenimentul.

Deși pentru mulți poate părea un moment de bucurie, pentru Regina Elisabeta este o zi încărcată cu tristețe. Aniversarea cade în aceeași zi în care tatăl ei, Regele George al VI-lea a murit, la vârsta de 56 de ani, fiind bolnav de cancer la plămâni. Tatăl Reginei Elisabeta a murit în somn, în anul 1952. 

Regina Elisabeta avea doar 25 de ani când i-a murit tatăl

Regina Elisabeta onorează ziua morții Regelui George. Ea obișnuiește să se ducă la Sandringham, în Norfolk, acolo unde a murit tatăl ei, și să stea în liniște, fără a fi deranjată de nimeni. Deși 6 februarie este o zi tristă pentru Regina Elisabeta, alții aleg să o celebreze, iar soldații din trupele regale de artilerie marchează acest moment cu un salut de 41 de focuri de armă. 

Regina Elisabeta avea doar 25 de ani când Regele George s-a stins din viață. Pe atunci era prințesă și se afla în Kenya, alături de soțul ei, prințul Philip. El a fost cel care i-a dat vestea că tatăl ei a trecut în neființă și i-a spus că de atunci avea să devină Regina Angliei.

Mama Reginei Elisabeta a murit tot în somn

La acea vreme, Winston Churchill era primul ministru, iar Harry S. Truman era președintele Statelor Unite ale Americii. În 2015, Regina a devenit cel mai longeviv monarh care a stat pe tron, din istoria Marii Britanii. Majestatea sa a detronat-o pe stră-străbunica sa, Regina Victoria, care a stat pe tron 63 de ani, șapte luni și două zile din 20 iunie 1837 până la 2 ianuarie 1901. 

Mama Reginei Elisabeta a murit tot în somn, pe 30 martie 2002, la 101 ani. 

Mai multe