De ce Prinţul Philip nu face transfuzie de sânge decât cu propria plasmă?

18 ianuarie 2019 11:27   Internațional
Ultima actualizare:

Protocoalele Casei Regale britanice pot fi interpretate ca fiind extrem de rigide şi bizare, dar când vorbim de siguranţa Reginei şi a prinţului consort Philip nu există nici un compromis. Joi, Prinţul Andrew, în vârstă de 97 de ani, a suferit un accident rutier în apropiere de proprietatea regală de la Sandringham. Incidentul s-a produs în jurl orei 15.00 din cauza prinţului care a fost orbit de lumina soarelui şi a ieşit de pe un drum fără prioritate, fără să se asigure. El a tăiat calea unei maşini Kia cu două femei şi un copil la bord. A fost lovit în lateral, Range Roverul său s-a răsturnat, dar Prinţul Philip a scăpat cu o sperietură zdravănă şi câteva zgârieturi.

Prinţul Philip a suferit un accident de maşină joi, 17 ianuarie, în jurul orei 15.00 (17.00 ora României).  Prinţul venea de pe drumul secundar B1439 şi intenţiona să intre pe A149. A ieşit din intersecţie fără să se asigure şi a fost lovit de o maşină Kia cu două femei şi un copil la bord. Range Roverul pe care îl conducea s-a răsturnat pe o parte şi a ajuns pe celălalt sens de mers. Roy Warne, de 75 de ani, şi soţia lui Victoria (72 de ani) au fost primii oameni care le-au oferit ajutor victimelor. Cele două femei şi copilul au fost transportate de urgenţă la spital, Prinţul însă a rămas să dea declaraţii. El le-a spus poliţiştilor că a fost orbit de soare şi că nu a văzut că maşina Kia se apropia de el.

Citeşte şi:

Cele 13 reguli de protocol ale Casei Regale britanice. Regula numărul 9 pare desprinsă din filme!

6 lucruri importante fără de care Regina Elisabeta a II-a nu pleacă în călătorie

Nici un membru al Casei regale nu dă probe de sânge

Conform protocolului Casei Regale britanice, atunci când merg în deplasări sau pleacă de la Buckingham, membrii îşi iau cu ei provizii substanţiale de sânge. Ei donează constant de-a lungul anului pentru a menţine acest stoc folosit doar în cazuri speciale. Lor nu li se face niciodată o transfuzie cu sânge de la donatori. După accident Prinţul Philip a fost testat de alcoolemie cu etilotestul şi nu a dat nici o probă de sânge. O altă regulă este ca reprezentanţii familiei regale să nu fie analizaţi decât de dcotorii casei regale. Doctorii regali sunt atent selecţionaţi din Marina Regală şi protocolul îi obligă să fie tot timpul în apropierea pacientului. Doctorii se ocupă de un singur membru al familiei regale, singurul lui pacient pentru că pe durata misiunii nu are voie să trateze şi alte persoane. Există trei echipe medicale în alertă maximă 24 de ore din 24: la Buckingham, Kensington şi Clarence House (unde stau Prinţul Charles şi Camilla). Aceste protocoale stricte au fost impuse de secole în sânul casei regale. Ele au fost revizuite de Regele George al 6-lea la finele secolului XIX în conformitate cu noile descoperiri din domeniul medicinei. Una din temerile principale a casei regale este îmbolnăvirea prin transfuzii sanguine. În 2001, Regina Elisabeta a suferit o anemie severă şi a avut nevoie de opt ore de transfuzie. Conform Telegraph, transfuzia a durat atât pentru că Regina a refuzat să îi fie pusă o branulă cu glucoză, vitamine şi minerale. Ea a instituit de atunci regula ca nici un membru de-al casei regale să nu facă vreo injecţie sau să dea sânge decât în prezenţa doctorilor autorizaţi.

Mai multe