De ce s-a scufundat, de fapt, Titanicul şi factorii care au dus la producerea tragediei
Unul dintre cele mai mari naufragii din timpul omenirii ţine mintea savanţilor ocupată, chiar şi după un secol şi ceva de la eveniment. Nava ultramodernă, dotată cu cele mai bune facilităţi ale momentului, ce purta numele de „Titanic‟, a dovedit că nimic nu este mai presus de forţa naturii şi de cea a conspiraţiilor.
Altfel, cum ar fi putut fi scufundată o asemenea navă de un simplu aisberg? Titanic a fost unul dintre cele trei nave uriaşe, Olympic, Titanic şi HMHS Britannic ale companiei White Star Line. Olympic, prima navă din trio a fost activă timp de 24 de ani, după care fost retrasă şi vândută pentru piese, în 1935. Titanic şi Britannic nu au mai apucat să se aventureze în călătoria vieţii. Titanic s-a scufundat în anul 1912, după ce a lovit un aisberg în Oceanul Atlantic de Nord, iar Britannic, în 1916, în timpul Primului Război Mondial, după ce a lovit o mină ataşată de submarinul U-73, din Marea Egee.
În cazul Titanicului, studiile sugerează că au existat şi alţi factori, în afară de bucată de gheaţă care a dus la dezastru.
Citește aici despre câteva dintre ele și află cel puțin o parte importantă a adevărului legat de scufundarea Titanicului.