De tot râsul! Cum face Coreea de Nord propagandă militară

7 aprilie 2016 14:12   Internațional
Ultima actualizare:

În condițiile în care Coreea de Nord este un stat totalitar, unul dintre puținele în zilele noastre, conducerea controlează toate domeniile societății. Într-o țară cu regim dictatorial, propaganda de partid este esențială în controlul mentalității collective. De această dată însă, materialul video propagandistic realizat de conducerea Coreei de Nord nu pare prea convingător; de fapt este de-a dreptul pueril chiar și pentru un copil.

Conform Independent.co.uk, mass-media din Coreea de Nord, care sunt controlate în totalitate de Kim Jong-un, au publicat un material video de propagandă care nu pare să-și atingă scopul, probabil de cea mai slabă calitate dintre cele difuzate de acestea. Conducerea statului a dorit să arate națiunii nord-coreene cum ar fi distrusă capitala Coreei de Sud, Seul. Kim Jong-un vrea să insufle națiunii încredere în puterea liderului lor și în forța armată pregătită de acesta.

Problema este că materialul video este realizat după o grafică foarte slabă precum cea din jocurile video din anii 1980 – inclusiv stilul muzicii de pe fundal este vechi.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe