Deces în familia regală a Danemarcei. Care a fost ultima dorinţă a prinţului Henrik

14 februarie 2018 11:35   Internațional
Ultima actualizare:

Prinţul Henrik, soţul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a decedat marţi noaptea, la vârsta de 83 de ani.

La începutul lunii februarie, soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei a fost diagnosticat cu o tumoare malignă în timp ce primea tratament împotriva unei infecţii pulmonare.

El a murit în somn, la palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, avându-i alături pe regină şi pe cei doi fii.

În septembrie, casa regală a anunţat că Henrik suferă de "demenţă", care se manifestă frecvent sub forma Alzheimer.

În august 2017, Prințul Henrik al Danemarcei a anunțat că nu-și dorește să fie îngropat lângă soția sa, Regina Margrethe, spunând că este supărat pe faptul că el nu a fost tratat niciodat ca egalul Reginei. Prințul s-a căsătorit cu Regina în anul 1967 și mai târziu a fost numit prinț consort, însă, în repetate rânduri și-a exprimat dorința de a fi numit rege consort.

”Nu este niciun secret că timp de foarte mulți ani, Prințul a fost nefericit cu rolul și titlul său în monarhia daneză. Acest disconfort a crescut și mai mult în ultimii ani. Pentru Prinț, decizia de a nu fi îngropat alături de Regină este o consecință natuarală a faptului că nu au fost niciodată tratați cu egalitate, că nu a primit rolul și titlul pe care și l-a dorit” a declarat Lene Balleby, responsabilul de comunicare cu presa al Palatului, potrivit The Guardian, la începutul lunii august.

S-ar părea că Regina este de acord cu decizia soțului ei. Prințul Henrik s-a retras anul trecut din viața publică și a renunțat la titlul de prinț consort. De atunci acesta a mai participat la câteva întruniri și și-a petrecut mare parte din timp pe proprietatea lui din Franța.

Vezi aici mai multe imagini cu familia regală daneză

Mai multe