Decizie în cazul vasului Costa Concordia. Ce sentință a primit căpitanul

1 iunie 2016 11:54   Internațional
Ultima actualizare:

Căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia de a cărui scufundare este vinovat, a continuat în toți acești ani să rămână în libertate. Avocații săi au luptat pentru respingerea pedepsei cu închisoarea. După un lung proces, s-a luat într-un final o nouă decizie judecătorească în acest caz.

Francesco Schettino, căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia care s-a scufundat în largul coastelor italiene în anul 2012, a fost condamnat la închisoare, instanța revenind la pedeapsa cerută inițial, de 16 ani de detenție, relatează Digi24.ro.

El a fost condamnat pentru ucidere din culpă după ce a izbit vasul de o stâncă ce a dus la scufundarea navei și la moartea a 32 de persoane. Curtea de apel din Florența a cerut creșterea pedepsei de la 16 la 27 de ani de detenție, dar instanța a respins cererea procurorilor și s-a revenit la sentința de 16 ani de închisoare. 

Schettino mai poate face doar un apel la Curtea Supremă de Justiție a Italiei pentru a diminua pedeapsa, dar sunt puține șanse să mai poată obține o situație favorabilă.

Mai multe