Decizie radicală în Irlanda! Vor fi sacrificate toate nurcile de pe teritoriul țării, de teama unei mutații a coronavirusului

20 noiembrie 2020 8:44   Internațional
Ultima actualizare:

Irlanda a luat o decizie șocantă! Guvernul irlandez a anunţat că intenţionează să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe teritoriul ţării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutaţii transmisibile la om a noului tip de coronavirus. Mutația a fost depistată inițial în Danemarca la micile mamifere.

Potrivit Ministerului Sănătăţii irlandez, "continuarea creşterii de nurci constituie un risc continuu de emergenţă a unor variante suplimentare" ale virusului, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii într-un comunicat, chiar dacă niciun caz pozitiv nu a fost detectat printre aceste animale în Irlanda. Ministerul Sănătăţii recomandă ca "nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul". În Irlanda există trei mari crescătorii de nurci, iar numărul mamaiferelor prezente aici atinge 100.000.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca a luat aceeași decizie radicală! Între 15 şi 17 milioane de capete ar urma să fie ucise în Danemarca din pricina descoperirii unei mutaţii a noului tip de coronavirus, transmisibilă la om.

OMS precizează, într-un comunicat, că virusul se transmite de la om la om prin secreţii respiratorii şi prin contact apropiat, dar există şi cazuri de contaminare la contactul om – animal. Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectaţi – nurci, câini, pisici, lei, tigri – au fost testate pozitiv cu Covid-19.

Mai multe