Descoperire cutremurătoare în Palmira, eliberat de sub ocupaţie ISIS

2 aprilie 2016 14:44   Internațional
Ultima actualizare:

O groapă comună în care se aflau cadavrele a 42 de persoane executate de ISIS a fost descoperită în Plamira, oraş recucerit de armata siriană acum o săptămână.

Oraşul Palmira a fost recucerit de sub ocupaţiea ISIS acum o săptămână. Timp de zece luni, jidahiştii au ţinut oraşul sub asediu: ei au distrus numeroase monumente istorice şi au executat ostatici. O groapă în care se aflau 42 de cadavre a fost descoperită de armată acum că oraşul a fost eliberat. 

"Armata siriană a descoperit o groapă comună care conţine resturile umane a 24 de civili, inclusiv trei copii, şi a 18 militari. Ostaticii au fost omorâţi prin decapitare sau împuşcare de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic", a declarat un oficial militar, conform mediafax.ro. 

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită ISIS. Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.

Reţeaua teroristă sunnită ISIS ocupă regiuni din nord-estul Siriei, nord-vestul Irakului, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat "un califat". În Palmira se aflau numeroase momente patrimoniu UNESCO, care au fost distruse de jihadişti. 

Imagini cu Palmira după ocupaţia ISIS

Mai multe