Dictatorul Mugabe, înlăturat de la putere după ce a condus Zimbabwe 37 de ani

19 noiembrie 2017 15:14   Internațional
Ultima actualizare:

Dictatorul Robert Mugabe (93 de ani) a fost înlăturat de la putere, după ce a fost ținut, împreună cu familia, mai multe zile, sub arest la domiciliu. Mugabe a condus țara timp de 37 de ani, dar a stârnit nemulțumirea Armatei, după a dat semne de abuz de putere, chiar și la o vârstă înaintată.

Dictatorul a fost înlocuit la conducerea statului Zimbabwe cu Emmerson Mnangagwa (75 de ani), fostul vicepreședinte, destituit din funcție chiar de Mugabe, după cum informează The Sun: „Mugabe a fost expulzat. Acum, Mnangagwa este liderul nostru”. Chiar și nepopulara soție a dictatorului, Grace Mugabe, a fost expulzată de partidul unic ZANU-PF.

Membrii acestui partid i-au pus în vedere fostului președinte că se vor lua măsuri de forță dacă refuză să predea mandatul vicepreședintelui, dorit la conducere deoarece a fost luptător pentru libertate atunci când statul și-a obținut independența.

Imediat după ce Emmerson a fost destituit din funcție, Armata a ocupat sediul televiziunii naționale și i-au arestat la domiciliu pe Mugabe și familia sa.

Mai multe