Directorul OMS: „Pandemia de COVID a provocat mai multe traume decât al Doilea Război Mondial”

7 martie 2021 9:42   Internațional
Ultima actualizare:

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că pandemia de coronavirus a provocat traume în masă la o scară mai mare decât al Doilea Război Mondial, iar impactul va dura „mulți ani de acum încolo”.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a explicat că aproape întreaga lume a fost și este în continuare afectată de pandemia de coronavirus, iar fiecare individ în parte a fost, de fapt, afectat.

Pandemia de COVID, efecte asupra sănătății mintale

„După cel de-al Doilea Război Mondial, lumea a suferit traume în masă, deoarece al Doilea Război Mondial a afectat multe, multe vieți. Și acum, cu această pandemie de COVID, cu o magnitudine mai mare, au fost afectate mai multe vieți”, a declarat directorul general al OMS. „Și asta înseamnă traume în masă, chiar mai mari decât ceea ce a trăit lumea după cel de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat el, menționând efectul asupra sănătății mintale.

„Și atunci când există traume în masă, acestea afectează comunitățile pentru mulți ani de acum înainte”, a explicat acesta, potrivit Mediafax.

Maria Van Kerkhove, reprezentant OMS, spune că lumea se află încă în „faza acută” a pandemiei, când virusul pătrunde în comunități, ucigând zeci de mii de persoane în fiecare săptămână. Ea a adăugat că numărul cazurilor de persoane cu probleme de sănătate mintală al pandemiei va crește, fiind o problemă majoră pe termen lung.

Mai multe