Discursul motivațional al Papei Francisc. Ce i-a îndemnat pe tineri

1 august 2016 9:25   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc (79 de ani) și-a încheiat vizita de cinci zile în Polonia, dar nu înainte de a ține un discurs în fața a peste un milion de oameni. El a criticat diversele stiluri de viață nesănătoase din zilele noastre și i-a îndemnat pe tineri să fie mai activi și să lase de-o parte dispozitivele electronice.

Suveranul Pontif a recunoscut în fața mulțimii că obișnuia să fie un "dezasstru" în materie de tehnologie, dar a încățat să răspândească rugăciunea și sfaturile creștine prin intermediul rețelelor de socializare pentru a se conecta cu publicul tânăr, informează Daily Mail

Papa Francisc i-a îndemnat pe cei adunați să-l vadă să fie mai implicați în viața socială, să devină "politicieni, gânditori, activiști sociali" și să construiască o economie mondială "inspirată din solidaritate". De asemenea, i-a mai sfătuit pe tineri să nu mai fie sedentari și să folosească tehnologia pentru a răspândie binele. Îndeamnă generațiile tinere să nu mai "vegeteze" și "să lase o amprentă asupra lumii". 

Conform afirmațiilor sale, adevăratele schimbări nu vin prin scrierea unor simple mesaje online. Suveranul Pontif a subliniat rolul rugăciunii și a menționat că memoria lui Dumnezeu nu este precum un "hard disk" plin cu fișierele fiecărei persoane de pe planetă. Totul se rezumă la sufletele noastre și la înlăturarea răului. 

A atras atenția mulțimii ca un adevărat politician: "Vreți ca alții să vă decidă viitorul?" Dacă a văzut că nu primește un răspuns, nu s-a lăsat și a continuat să întrebe, căutând răspunsul dorit: "Veți lupta pentru viitorul vostru?" 

"Papa nu ne-a ordonat să facem anumite lucruri, ci ne-a încurajat. Este adevărat, sunt foarte multe ispite și slăbiciuni în viață și ar trebui să facem ceva în legătură cu ele", a declarat un polonez în vârstă de 32 de ani care a participat la adunare.

Papa Francisc, în timpul vizitei la Auschwitz-Birkenau

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe