Doi militari, înjunghiați de un islamist! «Allah mi-a spus să o fac»

15 martie 2016 19:12   Internațional
Ultima actualizare:

Doi militari canadieni au fost înjunghiați, luni după amiază (14 martie), în Toronto. Atacatorul, un islamist radical, a declarat că Allah i-a spus să îi agreseze. Informațiile inițiale conturau un atac terorist, însă după investigații aprofundate, autoritățile au descoperit că bărbatul a acționat pe cont propriu.

Suspectul, pe nume Ayanle Hassan Ali (27 de ani), a intrat într-o clădire de birouri a Guvernului canadian, și fără să fie provocat, a înjunghiat un soldat în braț, la recepție, iar apoi a încercat să rănească un al doilea militar, însă a fost capturat, potrivit timesofisrael.com.

Ambele victime au scăpat cu răni minore din altercație. Șeful poliției din Toronto, Mark Saunders, a declarat că suspectul a fost auzit spunând „Allah mi-a spus să fac asta, Allah mi-a spus să omor oameni”.

Atacatorul a fost acuzat de tentativă de omor, marți (15 martie), atac deosebit de grav, atac armat și posesiune de arme periculoase. Deocamdată, anchetatorii nu sunt siguri dacă a fost vorba despre un act terorist sau nu. Urmează să fie verificate legăturile agresorului cu organizații teroriste islamice.

Mai multe