Donald Trump e acuzat de două femei de agresiune sexuală

13 octombrie 2016 8:18   Internațional
Ultima actualizare:

Cotidianul New York Times a publicat miercuri seara mărturiile a două femei agresate sexual de candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump. Stafful de campanie al lui Trump a dezmințit articolul de presă, spunând că totul este o "ficţiune".

Povestea uneia s-ar fi petrecut într-un avion, iar a celeilalte în Trump Tower, celebrul zgârie-nori al magnatului din districtul newyorkez Manhattan.

Jessica Leeds îi reproşează lui Trump că a pipăit-o după ce s-a aşezat alături de el într-un avion, în urmă cu peste trei decenii, iar Rachel Crooks afirmă că Trump a sărutat-o împotriva voinţei ei, în 2005, pe când lucra ca recepţioneră în Trump Tower, care-i aparţine magnatului în domeniul imobiliar.

"Era ca o caracatiţă peste mine, mâinile îi erau peste  tot", a spus una dintre femei, potrivit BBC News.

Stafful de campanie al lui Trump a dezmințit articolul de presă menționat. "Întreg articolul este ficțiune, iar lansarea de către New York Times a unei defăimări complet false, coordonate a domnului Trump pe o temă ca aceasta este periculoasă", a declarat consilierul pentru comunicații Jason Miller într-un comunicat preluat de Reuters.

Într-o înregistrare din 2005 dezvăluită recent, Trump se lăuda cum face femeilor exact lucrurile descrise de cele două — le prinde cu mâinile de părțile intime, le sărută etc. Întrebat duminica trecută, în timpul celei de-a doua dezbateri transmise în direct la televiziune cu adversara sa, democrata Hillary Clinton, el a răspuns însă categoric "nu" și "n-am făcut asta".

Mai multe