Donald Trump scoate bani din conturile familiei pentru a-și susține campania electorală: «Trebuie să câștigăm»!

9 septembrie 2020 8:19   Internațional
Ultima actualizare:

Donald Trump își dorește să obțină, cu orice preț, un nou mandat la Casa Albă. Preşedintele american Donald Trump, care s-ar putea confrunta cu un deficit de finanţare, a declarat marţi că este dispus că cheltuiască ”oricât va fi nevoie” din banii proprii pentru a-şi finanţa campania electorală din acest an împotriva democratului Joe Biden.

Preşedintele republican, care este în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie, înaintea de alegerile din 3 noiembrie, a declarat reporterilor înainte de a pleca într-o călătorie în Florida că pentru campania din acest an a avut la dispoziție o sumă dublă sau triplă faţă de cea din 2016. Cu toate acestea, nu va ezita să scoată bani din fondurile familiei sale pentru a se asigura că totul se ridică la înălțimea așteptărilor sale în timpul campaniei. 

New York Times a relatat că avansul financiar iniţial al lui Trump faţă de fostul vicepreşedinte Biden, de la începutul acestui an, s-a diminuat considerabil şi că din cele 1,1 miliarde de dolari ale campaniei sale şi ale partidului s-au cheltuit deja peste 800 de milioane de dolari. Așadar, Trump nu exclude posibilitatea de a contribui cu propriile finanțe pentru a susține campania de anvergură. "Dacă va trebui să contibui financiar, o voi face", au fost cuvintele actualului președinte american. 

Întrebat cât de mult ar putea cheltui din averea sa personală, el a declarat că banii nu sunt o problemă atunci când alegerile prezidențiale reprezintă subiectul de discuție. "Tot ce este nevoie. Trebuie să câştigăm. Acestea sunt cele mai importante alegeri din istoria ţării noastre ”, a declarat Trump. 

Managerul de campanie a lui Trump este încrezător în strategia abordată și optimist că munca depusă se va reflecta clar în numărul de voturi obținut în timpul alegerilor. Bill Stepien a mărturisit că suma de bani este atent monitorizată și investită la momentul actual, iar situația se află sub control. 

Mai multe