Donald Trump și Joe Biden, față în față în prima dezbatere electorală! Insultele și acuzațiile au dominat discuția

30 septembrie 2020 9:48   Internațional
Ultima actualizare:

Donald Trump şi Joe Biden s-au întâlnit, pentru prima oară faţă în faţă, cu 35 de zile înaintea unor alegeri americane prezidenţiale foarte tensionate. Dezbaterea a fost una marcată de întreruperi şi insulte. Biden l-a numit clovn şi ”cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America” pe adversarul său, în timp ce Trump a exclamat: ”Nu e nimic inteligent la tine, Joe!"

Între subiectele aflate pe agenda dezbaterii s-au aflat pandemia de COVID-19, Curtea Supremă de Justiţie, economia, problemele rasiale, violenţa, bilanţurile politice ale celor doi candidaţi şi ”integritatea scrutinului”.

Preşedintele Donald Trump l-a întrerupt în repetate rânduri pe Biden, care nu a ezitat să-l numească clovn şi ”cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America”.

În timpul discuţiei despre taxe şi despre informaţiile privind nivelul scăzut al taxelor plătite de Trump sau faptul că nu a plătit deloc, Biden a încercat să vorbească despre corectitudine, notând că un profesor plăteşte taxe mai mari decât  cele achitate de Trump, însă a fost întrerupt de acesta, care a încercat să devieze discuţia,

Disputele verbale s-au manifestat şi în timpul discuţiei despre sistemul de sănătate şi s-au menţinut pe toată durata dezbaterii.

Când Biden a fost întrebat de ce alegătorii ar trebui să opteze pentru el, Biden a afirmat că Trump a făcut ţara ”mai bolnavă, mai săracă, mai divizată şi mai violentă”. ”Este căţeluşul lui Putin” a spus Joe Biden despre contracandidatul său, potrivit CNN.

Trump l-a atacat pe Biden pe tema acuzaţiilor de corupţie la adresa fiului său Hunter Biden şi a pus în repetate rânduri la îndoială capacitatea mentală a lui Joe Biden, numindu-l ”prost ca o stâncă”, conform CNN. 

Donald Trump scoate bani din conturile personale pentru a-și finanța campania

New York Times a relatat că avansul financiar iniţial al lui Trump faţă de fostul vicepreşedinte Biden, de la începutul acestui an, s-a diminuat considerabil şi că din cele 1,1 miliarde de dolari ale campaniei sale şi ale partidului s-au cheltuit deja peste 800 de milioane de dolari. Așadar, Trump nu exclude posibilitatea de a contribui cu propriile finanțe pentru a susține campania de anvergură. "Dacă va trebui să contibui financiar, o voi face", au fost cuvintele actualului președinte american. 

Întrebat cât de mult ar putea cheltui din averea sa personală, el a declarat că banii nu sunt o problemă atunci când alegerile prezidențiale reprezintă subiectul de discuție. "Tot ce este nevoie. Trebuie să câştigăm. Acestea sunt cele mai importante alegeri din istoria ţării noastre ”, a declarat Trump. 

Mai multe