Două cutremure puternice în Italia, de 5,4 și 5,9 grade

26 octombrie 2016 21:03   Internațional
Ultima actualizare:

La sfârșitul lunii august, Italia era devastată de un cutremur de 6,2 grade, care a dus la moartea a aproape 300 de persoane, iar miercuri seara, 26 octombrie, a fost din nou aproape de o nouă tragedie.

UPDATE ORA 23:00: Școlile din Macerata, L'Aquila, Camerino, Assisi, Bastia Umbra, Terni, Rieti, Ascoli Piceno, Perugia, Teramo şi Castelli vor fi închise joi, 27 octombrie.

UPDATE ora 22:30: Două ore mai târziu, al doilea cutremur produs în aceeaşi zonă a avut intensitatea de 5,9, anunță DIGI24. Cutremurul a afectat structura bisericii Santa Maria delle Grazie din Norcia. Două persoane au fost rănite în localitatea Visso. Câteva clădiri vechi s-au prăbușit. Locuitorii din Castelsantangelo sul Nera și cei din Marche au rămas fără electricitate.

Un seism de 5,4 grade pe scara Richter s-a produs la 66 de kilometri de Perugia, dar s-a simțit foarte tare și la Roma, unde s-au înregistrat câteva daune.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de doar 9 kilometri, la ora 19:10, ora Italiei, informează The Independent. Cetățenii din Croația și Slovenia au anunțat că au simțit o mișcare a pământului la doar câteva secunde după italieni.

Mai multe