Dramă în Familia Regală a Danemarcei. Cu ce boală a fost diagnosticat prinţul consort

10 septembrie 2017 12:26   Internațional
Ultima actualizare:

Soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, prinţul Henrik (83 de ani), de origine franceză, suferă de demenţă, a anunţat zilele trecute Casa Regală, citată de AFP.

„În urma unei lungi verificări şi, recent, a unei serii de examene medicale desfăşurate pe parcursul verii, o echipă de specialişti a spitalului din Conpenhaga a conchis că Alteţa sa regală, prinţul Henrik, suferă de demenţă”, se arată într-un comunicat.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă, dar Palatul nu a menţionat boala exactă de care suferă prinţul.

“Acest diagnostic implică o degradare a funcţiilor cognitive ale prinţului”, se adaugă în anunţ.

Diagnosticul “poate fi însoţit de o schimbare în comportament, reacţiii, capacitatea de judecată, viaţa emoţională şi poate afecta, astfel, toate contactele cu lumea exterioară”, astfel că prinţul consort îşi va reduce activităţile, a precizat Casa Regală.

Prinţul Henrik nu vrea să fie îngropat lângă soţia sa

Prinţul Henrik a anunţat public la începutul lunii august că refuză să fie înhumat alături de soţia sa, în mausoleul regal. Acesta a declarat ferm că nu vrea să fie îngropat alături de soția sa și asta pentru că este extrem de supărat că el nu a primit niciodată titlul de Rege. Prințul s-a căsătorit cu Regina în anul 1967 și mai târziu a fost numit prinț consort, însă, în repetate rânduri și-a exprimat dorința de a fi numit rege consort.

”Nu este niciun secret că timp de foarte mulți ani, Prințul a fost nefericit cu rolul și titlul său în monarhia daneză. Acest disconfort a crescut și mai mult în ultimii ani. Pentru Prinț, decizia de a nu fi îngropat alături de Regină este o consecință naturală a faptului că nu au fost niciodată tratați cu egalitate, că nu a primit rolul și titlul pe care și l-a dorit” a declarat Lene Balleby, responsabilul de comunicare cu presa al Palatului, potrivit The Guardian.

Mai multe