Dublu atac cu bombă la moschee! O persoană a fost ucisă şi alte 149 grav rănite

10 februarie 2018 9:03   Internațional
Ultima actualizare:

O moschee din Libia a fost ținta unui dublu atac cu bombă, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 149 au fost grav rănite.

Atacul a avut loc vineri după-amiază, 9 februrarie, în estul orașului libanez Benghazi. Atacul cu bombă vine la două săptămâni după un altul a curmat 35 de vieți omenești. Martorii au povestit că s-a auzit o explozie asurzitoare, în timp ce zeci de credincioşi se rugau în interiorul unei moschei de mici dimensiuni.

O sursă din cadrul armatei a declarat că dispozitivul explozibil a fost plasat la ușa lăcașului, ascuns într-o geantă și a fost acționat de la distanță, prin intermediul unui telefon. Un dispozitiv exploziv a fost pasat într-un sicriu în curtea moscheii, iar celălalt la intrare, într-un dulap cu încălţăminte, informează Agerpres. 

Într-un mesaj încărcat pe Twitter, Misiunea ONU din Libia a condamnat atacul şi a reamintit faptul că ″atacurile directe sau fără discriminare împotriva civililor″⁣ reprezintă ″⁣crime de război″⁣. La această oră, zona orașului Benghazi este controlată de Armata Națională Libaneză, condusă de Khalifa Haftar. Atentatul nu a fost revendicat, dar ilustrează instabilitatea persistenţă din această regiune controlată de forţele controversatului mareşal Khalifa Haftar

Mai multe