Ea este singura femeie în care Kim Jong-un are încredere!

8 ianuarie 2016 10:54   Internațional
Ultima actualizare:

Kim Jong-un este unul dintre cei mai temuți lideri din lume, mai ales după anunțul făcut joi (7 ianuarie), când Coreea de Nord confirma testarea cu succes a unei bombe cu hidrogen. Nimeni nu l-a crezut pe liderul coreean în luna decembrie a anului trecut, atunci când anunța, pentru prima dată, că avea în posesie o astfel de armă nucleară.

Totuși, ceea ce a confirmat anunțul Coreei  de Nord a fost un cutremur artificial de magnitudine 5,1, în apropierea unui sit de teste nucleare. Totul a fost anunțat în mod televizat, la un post de știri nord-coreean, de către singura femeie în care Kim Jong-un are încredere să livreze astfel de informații.

Ri Chun-hee este „arma secretă” a dictatorului, pe care el, dar și cei dinaintea lui, au folosit-o numai atunci când au avut nevoie să răspândească în lume informații de maximă importanță. Femeia, în vârstă de 69 de ani, este ieșită la pensie, dar asta nu o oprește să apară în fața camerelor de filmat ori de câte ori este nevoie, potrivit dailymail.com.

Atunci când trebuie să facă anunțuri de o astfel de importanță, Ri Chun-hee se îmbracă în rochia națională. În funcție de valoarea informațiilor pe care le transmite, prezentatoarea de știri adoptă și o atitudine potrivită. A zâmbit entuziasmată atunci când a anunțat testarea bombei nucleare și nu și-a putut stăpâni tremurul din voce atunci când și-a informat concetățenii de moartea liderului Kim Jong-Il, în anul 2011. Tot ea a anunțat și decesul dictatorului Kim Il-Sung, în 1994.

Atunci când apare pe micile ecrane, cu toții știu că informația pe care o va transmite va fi una cu greutate. Doctorul Victor Cha, director al Studiilor Asiatice la Universitatea Georgetown din Statele Unite ale Americii, explică faptul că decizia liderului de a o folosi pe Ri Chun-hee pentru a anunța testarea bombei cu hidrogen are o semnificație ascunsă. „Faptul că au adus-o înapoi este semn că regimul își dorește să se întoarcă la ideologia extremistă din era Războiului Rece a bunicului liderului”, explică expertul.

Ri Chun-hee trăiește în capitala Pyongyang și este fericită să apară pe micile ecrane ori de câte ori este chemată, chiar dacă a ieșit la pensie. De-a lungul timpului, ea este singura prezentatoare de știri a cărei cariere a rezistat atât de mult timp. Ri a apărut și în prima emisie coloră a postului de televiziune național, în anul 1974. În trecut, prezentatoarea a explicat că secretul succesului ei este faptul că vorbește „cu blândețe” în fața telespectatorilor, în loc să țipe, așa cum fac alți colegi de breaslă de-ai ei.

Mai multe