El face cele mai mari «jucării»

31 august 2016 17:42   Internațional
Ultima actualizare:

A luat roţile de la o combină agricolă şi s-a pus pe treabă. Ce a ieşit din mâinile lui Frank Dose, un inventator german din Schleswig-Holstein, întrece orice imaginaţie. Un lucru e cert: neamţul a intrat în Cartea Recordurilor.

Pasiunea lui sunt maşinile şi bicicletele. Frank Dose, de 49 de ani, din Schleswig-Holstein, a început să lucreze la proiectul lui în februarie şi abia acum a reuşit să-şi vadă visul cu ochii. Roţile au diametrul de 1,53 metri şi cadrul bicicletei de aproape 4,5 metri este confecţionat din drugi groşi de oţel, demontaţi de pe un tractor. La final a rezultat o bicicletă-monstru de 940 de kilograme.

Bicicleta şi-a câştigat un loc în Cartea Recordurilor, depăşind performanţa anterioară, care a fost de doar 860 de kilograme. În ciuda faptului că ar putea strivi uşor un om, monstrul pe două roţi (n.r. dotat inclusiv cu rotiţe ajutătoare, pentru începători) se pune în mişcare relativ uşor. Zilele trecute, Frank a reuşit să parcurgă distanţa de 200 de metri, şi, vorba lui, “nu a dărâmat nici o casă” în drumul său. “Vreau să mai adaug încă 260 de kilograme în zona ghidonului pentru a ajunge la 1.200 de kilograme. Momentan i-am crescut greutatea de la 940 la 1.050 de kilograme, dar vreau să fie mai grea. Apoi o să o testez”, a declarat neamţul pentru DPA. El vrea să îl depăşească pe un alt german celebru, inventatorul “Drăcuşor” Didi Senft, de 64 de ani.

Mai multe