Elisabeta a II-a, stânjenită de un pârț zgmotos, în timpul unei vizite oficiale

15 februarie 2018 22:26   Internațional
Ultima actualizare:

Regina Marii Britanii mai are uneori parte și de momente jenante, nu poate fi întotdeauna monarhul splendid, strălucitor, viu colorat și simpatic. Fostul majordom al Maiestății Sale a povestit o întâmplare hazlie din viața Reginei, care a pus-o într-o situație tare incomodă.

Fostul majordom al Elisabetei a II-a, Paul Burell, a dezvăluit povestirea în cadrul emisiunii „Sunt celebru, scoateți-mă de aici”, varianta australiană. Paul a mai fost și majordomul Prințesei Diana, dar oricâte amintiri îl leagă de membrii Familiei Regale, niciodată nu va uita momentul hazliu care a făcut-o pe Regină să plesnească de rușine, după cum scrie Daily Star.

Totul s-a întâmplat în timpul unei vizite oficiale a sultanului Bahrainului în Marea Britanie. Prințul Philip, Elisabeta a II-a, alături de majordom, martor al întâmplării și sultanul se plimbau cu o caleașcă, dar momentul de basm a fost brusc întrerup de o „detunătură” dată direct din dosul unuia dintre caii care trăgeau trăsura. Sunetul inconfundabil a fost completat de un miros cumplit, care, cu toată cordialitatea, niciunul nu a putut ignora ce se întâmplase sub nasul lor.

Regina Marii Britanii îi dădea coate soțului: „Ce zici? Ar trebui să spun ceva?”... „Desigur”, a încuviințat Prințul Philip. Atunci, Maiestatea Sa s-a aplecat ușor spre sultan, i-a pus gentil mâna pe genunchi și a încercat să drege momentul jenant: „Îmi pare nespus de rău pentru acel zgomot îngrozitor”.

Răspunsul sultanului a consternat-o pe Regină, iar majordomul parcă a resimțit și el unda de șoc a micii neînțelegeri: „Este în regulă, Maiestatea Voastră...Am crezut că zgomotul venise de la unul dintre cai”. Cu alte cuvinte, era mai bine dacă Elisabeta ar fi păstrat tăcerea. Scuza ei a fost percepută ca și cum ea ar fi fost „sursa” flatulenței.

Mai multe