Elizabeth Holmes, tânăra considerată viitoarea Steve Jobs, vinovată pentru fraudă

4 ianuarie 2022 10:15   Internațional

Elizabeth Holmes, fondatoarea Theranos, compania din Silicon Valley care promitea o adevărată revoluție în sistemul analizelor medicale, a fost găsită vinovată pentru fraudă.

Ea riscă să petreacă ani buni în spatele gratiilor. Jurații au ajuns luni la un verdict parțial, găsind-o vinovată în cazul a patru din cele 11 capete de acuzare care au fost formulate de procurori împotriva ei.

Elizabeth Holmes a devenit miliardară la 30 de ani 

Elizabeth Holmes a fost adesea comparată cu fondatorul Apple, Steve Jobs, și mulți au descris-o ca fiind posesoarea unei minți cu adevărat strălucite. Și-a început afacerea la 19 ani, a ajuns miliardară la 30 de ani, pentru ca patru ani mai târziu să fie ținta unor acuzații care se pare că o pot aduce în spatele gratiilor. 

Cazul lui ELizabeth Holmes a fost intens mediatizat

Cazul lui Elizabeth Holmes a fost unul plin de controverse, iar verdictul a fost dat după zile întregi de dezbatere. Din cele 11 capete de acuzare, pentru 4 a fost găsită vinovată, pentru alte 4 a fost găsită nevinovată, iar pentru 3 jurații nu s-au putut pune de acord.

Elizabeth Holmes a fost pusă sub acuzare în urmă cu trei ani, dar procesul a fost întârziat de faptul că a venit pandemia, iar acuzata a dat naștere unui copil între timp.

Compania lui Elizabeth a păcălit investitorii

Compania Theranos ar fi trebuit să revoluționeze laboratoarele pentru analize de sânge, dar s-a dovedit a fi, de fapt, o mare înșelătorie. Theranos promitea o tehnologie revoluționară, ce ar fi urmat să permită efectuarea a peste 1.000 de analize, inclusiv pentru cancer, cu o singură picătură de sânge, într-un timp record.

Elizabeth riscă 20 de ani de închisoare

Acuzată că i-a înșelat pe investitori și pacienți, Elizabeth Holmes riscă 20 de ani de închisoare, o amendă penală de 250.000 de dolari și plata unor despăgubiri. Ea a pledat nevinovată, iar judecătorul urmează să anunțe sentința finală în primăvara acestui an. 

Mai multe