Erdogan, gest disperat după atentatul de la Ankara! Cum a reacționat Rusia după asasinarea ambasadorului

19 decembrie 2016 22:51   Internațional
Ultima actualizare:

Recep Erdogan l-a sunat de urgență pe Vladimir Putin imediat după ce ambasadorul Rusiei a fost ucis în Ankara, în timpul unui discurs pe care îl rostea la o expoziție.

 Informația a fost confirmată de presa din Rusia. Asasinatul a stârnit un răspuns virulent din partea Moscovei, care consideră că este victima unui atac terorist. Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, a declarat: „Terorismul nu va câștiga și vom lupta împotriva lui decisiv! Amintirea acestui diplomat extraordinar, Andrei Karov, o persoană care a făcut o mulțime de lucruri în lupta pentru combaterea terorismului, va rămâne mereu în inimile noastre!”

Ministrul de Externe al Turciei a ținut să precizeze că „atacul terorist mârșav” nu va arunca o umbră asupra relațiilor dintre cele două țări.

Turcia a fost un oponent dârz al dictatorului sirian Bashar al-Assad, susținut de Rusia și de Iran. În acest timp, Moscova a trimis trupe și avioane pentru a-l ajuta pe dictatorul sirian să măture opoziția rebelă susținută de forțe pro-americane. 

Tensiunile au atins cote alarmante în momentul în care Damascul, cu sprijinul Rusiei, a recâștigat controlul părții de est al orașului Alep, lăsând în urmă nenumărate victime. 

Mai multe