Eroina din Kazan. O profesoară de 25 de ani a murit salvând un elev din ploaia gloanțelor

12 mai 2021 14:09   Internațional
Ultima actualizare:

Șapte copii și doi adulți au fost uciși într-un atac armat produs la o școală din orașul rus Kazan, marți (11 mai). Alte 21 persoane, în majoritate copii, au fost rănite. Un suspect în vârstă de 19 ani a fost reținut. Atacul a avut loc în capitala republicii Tatarstan, la 820 km est de Moscova. După ororile de marți, apar poveștile eroilor care s-au luptat pentru a salva cât mai mulți dintre copii. Una dintre ele este o profesoară de doar 25 de ani, care a murit apărând unul dintre elevii ei.

Elvira Ignatyeva, o profesoară de engleză în vârstă de 25 de ani, a fost ucisă încercând să protejeze unul dintre copii, a declarat o sursă de poliție pentru agenția de presă Tass, citând martori oculari. Ea l-a împins pe copil din calea gloanțelor pe un coridor și ar fi încercat să-l blocheze pe atacator, dar a fost împușcată mortal, conform BBC. Pe contul ei de Instagram, Ignatyeva posta deseori mesaje optimiste alături defotografii în care se bucura de plimbări:. „Nu este atât de greu să-ți faci viața fericită”, a scris ea la 1 februarie. Trebuie doar să nu mai gândiți că fericirea este posibilă doar undeva acolo, în viitor, și să învățați să vă bucurați de fiecare minut real, aici și acum ... "

Ucigașul a fost elev în școala unde a comis atacul

Ilinaza Galyaviev a absolvit acum patru ani şcoala în care a comis atacul armat. În luna aprilie, acesta a fost exmatriculat din colegiu, după ce nu a mai fost la ore din ianuarie 2021. Profesorii de la colegiu îl descriu pe acesta ca fiind un tânăr liniştit şi care nu obşinuia să aibă conflicte cu nimeni.

„M-am crezut Dumnzeu. Pur şi simplu am conşientizat asta, iar vara în mine s-a trezit un monstru şi am început să-i urăsc pe toţi. Eu mereu i-am urât pe toţi. Nu încercaţi să-mi asociaţi vreo prostie psihologică. Nimeni nu mi-a zis, singur am conştientizat, acum două luni, că sunt Dumnezeu. Iniţial i-am spus mamei despre acest lucru. Eu mamă nu am, ea nu-mi este mamă. Nu am părinţi, vă urăsc pe toţi. Nu am mamă, am renunţat la toţi. Femeia care m-a născut nu-mi este mamă”, le-a spus adolescentul anchetatorilor.

Mai multe