Europa e bocnă!

10 ianuarie 2017 22:04   Internațional
Ultima actualizare:

Maşini blocate în gheaţă, oraşe îmbrăcate în alb şi un ger de crapă pietrele. Aşa arată Europa la începutul lui 2017.

O furtună de zăpadă a blocat ieri podul de peste Bosfor şi a transformat localitatea Karasu Sakarya, din Turcia, într-un oraş pustiu, acoperit de un strat de 50 cm de zăpadă. Grecia, Italia, Germania, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, Cehia şi Kosovo au fost şi ele transformate într-un Regat de Gheaţă. Şi pentru că vremea nu dă semne că s-ar îmbuna, autorităţile au luat măsuri de urgenţă şi le-au recomandat oamenilor să nu iasă din case decât dacă este strict necesar.

Pe litoralul bulgar, crivăţul a sculptat stalacmite şi stalactite pe faleza din staţiunea Varna. Temperaturile înregistrate ieri de termometre au fost de -19 grade Celsius.

În Kosovo, până şi cascada Mirusha a îngheţat din cauza temperaturilor de -20 grade Celsius. Localnicii din satul Lapceve nu au ieşit ieri deloc din locuinţe.

Fântâna arteziană din piaţa Esedra, Roma, a încremenit sub suflul iernii. Italia a fost lovită de temperaturi cu minime extreme de -16 grade Celsius. Gheaţa a înghiţit întreaga Italie. Roma are de înfruntat cea mai grea iarnă din ultimii cinci ani.

Mai multe