Explozie masivă în timpul paradei anuale din Bolivia. 21 de persoane și-au pierdut viața

12 februarie 2018 7:36   Internațional
Ultima actualizare:

Petrecerile de stradă care au marcat parada anuală din Bolivia s-au încheiat tragic pentru mai multe persoane, după ce o explozia a întrerupt veselia turiștilor și localnicilor care asistau la spectacol.

Polițiștii ajungi la fața locului susțin că 21 persoane și-au pierdut viața și cel puțin alte 72 au fost grav rănite. Printre persoanele care au decedat în urmaincidentului se află și trei copii.  Incidentul a avut loc în orașul Oruro, situat la circa 250 de kilometri de capitala Boliviei, La Paz. 

Potrivit primelor ipoteze, membrii poliției bănuiesc că o tarabă mobilă se face responsabilă de producerea exploziei întrucât aceasta era conectată la un rezervor de gaz, iar uleiul încins, cu care se pregăteau preparatele, ar fi fost cel care a produs tragedia.

Persoanele grav rănite au fost transportate la spitale din La Paz, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului Sănătăţii. Guvernul bolivian anunţase că aproape 400.000 de persoane urmau să viziteze Oruro, un oraş cu o jumătate de milion de locuitori, pentru a fi prezente la această sărbătoare populară, cel mai mare festival folcloric şi religios din ţară, relatează foxnews.com.

Mai multe