Fată de 19 ani, arsă de vie pentru că nu a vrut să se mărite

1 iunie 2016 16:45   Internațional
Ultima actualizare:

O adolescentă de 19 ani din Pakistan a fost arsă de vie după ce a refuzat cererea în căsătorie a unui bărbat mult mai în vârstă decât ea. Nu este pentru prima oară când se ia o asemenea decizie din cauza unui refuz în ceea ce privește un mariaj aranjat.

Maria Sadaqat, o tânără învățătoare, a fost atacată în propria casă de un grup de bărbați, duminică, 29 mai, și a murit miercuri, 1 iunie, într-un spital din Islamabad, informează BBC. Familia acesteia a anunțat că fata a refuzat propunerea de a se căsători a fiului proprietarului școlii în care preda. Oamenii au spus că acest tip de atacuri sunt destul de des întâlnite.

O anchetă a fost deja demarată, iar tatăl victimei a declarat că unul dintre atacatori a fost chiar proprietarul școlii, părintele bărbatului refuzat. Poliția le-a spus celor de la BBC că tânăra a fost bătută și stropită cu petrol, iar apoi i-au dat foc.

Maria a suferit arsuri pe 85% din suprafața corpului. Mătușa fetei a povestit: "Ea preda la școală, iar proprietarul a trimis o cerere în căsătorie din partea fiului său, care era căsătorit la acea vreme și are și o fetiță. Tatăl Mariei a refuzat propunerea, iar ei s-au răzbunat în acest fel."

Mai multe