FBI redeschide dosarul e-mailurilor lui Hillary Clinton, cu 11 zile înainte de alegeri

29 octombrie 2016 10:30   Internațional
Ultima actualizare:

FBI a reînceput investigația privind e-mailurile lui Hillary Clinton, cu numai 11 zile înainte de alegerile pentru președinția Statelor Unite ale Americii. James Comey, directorul agenției, a anunțat Congresul printr-o scrisoare că a descoperit noi mesaje ale candidatei care merită să fie investigate.

În luna iulie, oficiali ai FBI anunțau că este recomandat ca lui Hillary Clinton să nu-i fie adusă niciun fel de acuzație privind controversatul scandal al rețelei private de e-mailuri folosită de candidată pentru a schimba mesaje cu persoane cu funcții oficiale, potrivit Mirror.

Contracandidatul lui Hillary, Donald Trump, a lăudat FBI pentru decizia de a redeschide dosarul. „Am un mare respect pentru faptul că FBI și Departamentul de Justiție pot acum să aibă curajul să îndrepte îngrozitoarea greșeală pe care au făcut-o (închiderea dosarului și scutirea lui Hillary de acuzații, n.r.). Aceasta a fost o eroare gravă de justiție pe care poporul american a înțeles-o pe deplin. Și sperăm cu toții că va fi corectată”, a explicat politicianul.

„Comportamentul ei (al lui Hillary Clinton, n.r.) criminal și ilegal amenință securitatea Statelor Unite ale Americii”, a mai declarat republicanul. „Corupția lui Hillary Clinton este la un nivel pe care nu l-am întâlnit până acum. Trebuie să nu permitem schemei sale criminale să intre în Biroul Oval”, a adăugat Trump. 

Mai multe