Femeia asta a murit de 13 ori

28 septembrie 2015 23:20   Internațional
Ultima actualizare:

Trăieşte un adevărat calvar! Din cauza unei maladii ciudate, britanica Rebecca Morris-Roberts s-a trezit că inima i s-a oprit de 13 ori până acum. De fiecare dată a fost moartă pentru câteva secunde!

“Simt că ceva mi se învârteşte în cap, buzele mi se învineţesc şi nu mai respir”, povesteşte Rebecca Morris-Roberts, de 28 de ani, din Wrexham  (Marea Britanie), care trăieşte cu spaima că într-o zi ar putea să nu mai învie. De 13 ori a văzut moartea cu ochii, dar, din fericire, a revenit la viaţă după câteva secunde, de fiecare dată.

“Sunt precum supereroii, mă regenerez”, încearcă să glumească ea. Prima oară a murit subit la 16 ani, dar din fericire şi-a revenit la viaţă după 5 secunde. Până a ajuns la 21 de ani, a mers la numeroşi medici care i-au spus că i se pare, că joacă teatru atât de bine, încât crede şi ea că inima i se opreşte şi nu mai poate respira. Apoi, a făcut o criză chiar în prezenţa unui cadru medical, care i-a pus diagnosticul corect. Rebecca suferă de o boală rară din cauza căreia face crize anoxice reflexe. Când s-a căsătorit cu Elfyn Morris-Roberts, în aprilie 2014, a trăit cu spaima că ar putea să moară chiar în ziua nunţii. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat.

Click! spune

Crizele anoxice reflexe se produc din cauza unei tulburări care împiedică oxigenarea creierului. Din cauza acestora, se produce pierderea cunoştinţei. Crizele pot provoca oprirea bătăilor inimii şi incapacitatea de a respira în condiţii normale. Acestea sunt induse de stimuli cum ar fi durerea, emoţia sau frica.

Mai multe