Femeie din Marea Britanie, arestată după ce a violat un bărbat în timp ce dormea

14 martie 2023 13:46   Internațional

O femeie de 41 de ani din Marea Britanie a fost condamnată la patru ani de închisoare după ce a recunoscut că a forțat un bărbat să facă sex cu ea în timp ce acesta dormea. Judecătorul care a condamnat-o a spus că violența faptei ei se aseamănă cu violul suferit de o femeie

Evenimentul a avut loc în County Armagh o provincie din Irlanda de Nord pe 23 iunie 2020. Victima, un bărbat al cărui nume nu a fost comunicat de jurnaliștii de la The Daily Mail care au relatat cazul, „a rămas marcată mental și suspicioasă față de oameni în urma calvarului prin care a trecut”.  

Cum a fost violat un bărbat de o femeie în somn 

 În fața tribunalului Regal din localitatea Craigavon victima a dezvăluit că băuse toată ziua, s-a întâlnit cu femeia care urma să îl violeze după ce aceasta a ieșit de la serviciu. Bărbatul s-a dus la femeie acasă fără să bănuiască ce o să I se întâmple.  

Au mai băut ceva, au mâncat și el a adormit liniștit. Bărbatul s-a trezit în timp ce era folosit pe post de accesoriu sexual. Victima a declarat în fața instanței că totul a fost cu violență și că de atunci a fost nevoie să primească consiliere, că încă i se prescriu medicamente pentru sănătatea sa mintală, că a rămas neîncrezător în oameni și că "se simte singur" dacă nu este cu copiii săi 

„Nu aș dori acest lucru nimănui. Încurajez pe oricine care a fost abuzat să iasă în față”, a declarat șocat victima la audieri conform publicației citate.  

Ce a spus violatoarea  

Femeia a pledat deja vinovată pentru atacul sexual comis în locuința sa li a recunoscut că a determinat un bărbat „să se angajeze într-o activitate sexuală cu ea, iar acesta nu și-ar fi dat consimțământul pentru activitatea sexuală și ea era conștientă de asta". 

Ce a declarat procurorul care a instrumentat cazul  

Procurorul Joseph Murphy a susținut în instanță că, la primele ore ale dimineții, victima s-a trezit și "a simțit o durere în zona pieptului". Și-a recăpătat simțurile și și-a dat seama că pantalonii îi fuseseră coborâți până la genunchi, și că era folosit sexual. Ulterior victima șocată a ajuns la un centru de anchetă pentru violuri, unde a trebuit să suporte un examen intim, să i se facă teste și să fie intervievat video de detectivi specializați.  

Instanța susține că acele teste au ajutat la formarea unui „caz copleșitor" împotriva femeii, deoarece, deși a susținut că nu a existat niciun fel de contact sexual, profilul său ADN complet a fost găsit pe organul masculin al victimei. Când a fost interogată, femeia "nu a putut oferi nicio explicație" de ce ADN-ul ei a fost găsit pe testele intime și, la mai mult de doi ani de la incident, după amânări repetate și un proces anulat, ea și-a recunoscut în cele din urmă vinovăția în ultimul moment. 

Ce a decis judecătorul  

Sentința judecătorului Tribunalului Regal din Craigavon a fost clară: „viol cu violenț㔄Nu există nicio distincție între violul de sex masculin și cel de sex feminin - faptul că victima este un bărbat nu îl face mai puțin grav decât violul unei victime de sex feminin” a spus judecătorul Lynch citat de Daily Mail.  

Mai multe