Flori în Atacama: Fenomenul rar din cel mai uscat deșert de pe Pământ

29 octombrie 2015 17:55   Internațional
Ultima actualizare:

Fotografiile cu flori în Atacama au împânzit internetul după ce nisipurile unuia dintre cele mai uscate deșerturi din lume au fost acoperite cu plante roz, intens colorate, acesta fiind un fenoment foarte rar întâlnit într-o astfel de zonă. Atât cei care locuiesc în deșertul din Chile, cât și turiștii, s-au bucurat de o priveliște cu adevărat unică.

Zeci de imagini cu flori în Atacama au început să fie distribuite pe rețelele sociale, unde peisajul viu colorat a strâns mii de aprecieri. Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai uscate locuri din lume, deșertul din Chile a înflorit în acest an în urma unor fenomene meteorologice neobișnuite, infomează accuweather.com.

Flori în Atacama: Motivul din spatele «spectacolului»

În această săptămână au apărut mii de flori în Atacama, iar meteorologii explică faptul că „de vină” este o ploaie care a călătorit în această regiune. Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva luni, iar ploile au dus la inundații catastrofale în acea perioadă. Cu toate acestea, ceea ce a urmat mai târziu a fost un adevărat spectacol floral.

Semințele florilor, care „hibernau” sub pământ atunci când au început să cadă precipitații, au fost atunci irigate și „trezite la viață”. Timp de câteva zile, acestea s-au dezvoltat în plante care au înflorit în această săptămână, colorând întregul deșert în nuanțe de roz și mov. Un astfel de fenomen intervine aproximativ o dată la cinci sau zece ani în deșertul din Chile, mai informează site-ul meteo.

Flori în Atacama: Fenomenul aduce turiștii în țară

Știrea apariției a mii de flori în Atacama a ajuns deja la foarte multe persoane doritoare să le vadă și în viața reală, nu numai în fotografii. Așa se face că odată cu înfloririle din deșertul din Chile a „înflorit” și turismul țării. Astfel, peste 20.000 de turiști sunt așteptați să viziteze locul pentru a vedea fenomenul inediat, informează boredpanda.com.

Totuși, aceștia se grăbesc, pentru că specialiștii susțin că mai au timp până la începutul lunii noiembrie pentru a vedea florile. După această perioadă, ele vor începe să se ofilească, iar deșertul Atacama va reveni la starea lui naturală, uscat și sterp.

Mai multe