Fostă membră a clanului Manson rupe tăcerea! Cum le convingea pe tinere să îi urmeze planurile bolnave

4 mai 2019 18:43   Internațional
Ultima actualizare:

Iubirea poate lua forme bizare și friza absurdul, împingându-i pe unii la gesturi cu consecințe penale. Acesta este și cazul lui Lynette Fromme, fostă membră a clanului fondat de teribilul Charles Manson.Într-un interviu, nerecomandat celor sensibili, a vorbit despre temutul criminal și despre iubirea pe care încă i-o poartă.

Lynette Fromme l-a cunoscut pe Manson după ce a fugit de acasă și, deși nu a fost implicată direct în crimele comise de clan, l-a sprjinit pe tot parcursul activității sale. 

Fromme și o altă fostă membră, Dianne Lake, au vorbit despre clan pentru ABC News. Manson, care a murit în închisoare în anul 2017, i-a instruit pe cei aflați sub conducerea sa să comită crime brutale cu scopul de a declanșa un război rasial. El era convins de necesitatea unei revoluții și considera că această nu putea să aibă loc pe cale pașnică, ci prin vărsare de sânge. 

Fromme a consumat droguri și alcool din adolescență și l-a cunoscut pe Manson în anul 1967. El a impresionat-o datorită inteligenței sale și pentru că știa foarte multă filosofie, rememorează Lynette. "Dacă eram îndrăgostită de el?...încă sunt. Nu te poți opri din a iubi pe cineva. Sunt foarte onorată că l-am cunoscut, deși oamenii cred că el este epitomul răului. Niciodată nu m-a obligat să fac nimic din ceea ce nu voiam", relatează femeia, potrivit thesun.co.uk.

În anul 1971, Manson și ajutoarele sale au fost arestate și condamnate pentru uciderea mai multor persoane, printre care s-a numărat și soția regizorului Roman Polanski, actrița Sharon Tate.

Charles Manson, răspunzător pentru moartea soției lui Roman Polanski 

În anii 1960, Charles Manson, fost deţinut, a înfiinţat un cult religios, alcătuit din evadaţi şi eretici, denumit „Manson Family”.Mai mulţi membri ai cultului au înjunghiat-o mortal, cu 16 lovituri de cuţit, pe actriţa hollywoodiană Sharon Tate, în dimineaţa zilei de 9 august 1969. Sharon Tate, însărcinată în opt luni şi jumătate, era soţia regizorului Roman Polanski.

Adepţii cultului au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate. După ce a fost capturat, Charles Manson a primit pedeapsa cu moartea, însă nu a fost executat, deoarece sentinţa i-a fost comutată în închisoare pe viaţă, după ce Curtea Supremă din California a declarat că pedeapsa capitală nu este constituţională în acest stat american.

Mai multe