Fostul Papă, mesaj de adio într-o scrisoare: „Sunt în pelerinaj către Casa Domnului”

8 februarie 2018 9:38   Internațional
Ultima actualizare:

Fostul Suveran Pontif, Benedict al XVI-lea (90 de ani), și-a redactat deja o scrisoare de adio în care spune că nu mai are mult de trăit și se apropie cu pași repezi de Casa Domnului. Benedict a renunțat la scaunul papal în urmă cu cinci ani, iar de atunci, sănătatea sa este tot mai șubredă.

În scrisoare, fostul Papă Benedict al XVI-lea își informează cititorii că simte cum îi slăbesc puterile fizice pe zi ce trece: „În lenta pieire a forței mele fizice, înăuntru, mă aflu în pelerinaj către Casa Domnului”, scrie Joseph Ratzinger cotidianului care l-a informat despre îngrijorarea cititorilor față de starea de sănătate a fostului Suveran Pontif.

„Este o mare bucurie pentru mine să fiu înconjurat, în acest capăt al drumului uneori un pic obositor, cu o afecțiune și o bunătate cum nu mi-am închipuit”, mai scrie Benedict al XVI-lea, potrivit Digi24.

După ce a renunșat la scaunul papal în februarie 2013, Benedict al XVI-lea s-a retras la o mănăstirea din Vatican, însoțit de patru călugărițe și de secretarul săi personal, Georg Gänswein.

Mai multe