Fostul poliţist Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate pentru uciderea lui George Floyd

26 iunie 2021 9:34   Internațional
Ultima actualizare:

Fostul poliţist Derek Chauvin a fost condamnat, vineri, la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd, informează AP.

Pedeapsa, mai mică decât cea de 30 de ani cerută de procurori, a venit după ce Chauvin a rupt tăcerea după mai mult de un an în instanţă pentru a transmite condoleanţe familiei lui Floyd şi a spus că speră că mai multe informaţii care vor ieşi la suprafaţă le vor da membrilor familiei “ceva linişte sufletească”.

Dacă va avea o bună purtare în închisoare, Chauvin, în vârstă de 45 de ani, ar putea fi eliberat condiţionat după ispăşirea a două treimi din pedeapsă, adică în aproximativ 15 ani.

Judecătorul Peter Cahill şi-a justificat decizia de condamnare a lui Chauvin la 22 de ani şi jumătate de închisoare prin faptul că bărbatul, care era poliţist la momentul faptelor, a abuzat de poziţia sa de autoritate şi a dat dovadă de cruzime. Chauvin a fost dus imediat înapoi la închisoare. 

La 21 aprilie, Derek Chauvin a fost găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare pentru uciderea lui Floyd.

Citeşte şi

George Floyd, înmormântat ca un erou. Mii de oameni au venit la funeraliile bărbatului afro-american ucis de un poliţist alb

George Floyd muncea pentru copiii săi, dar a murit călcat în picioare de poliţişti! Cum îl descriu prietenii pe "gigantul blând"

George Floyd a murit la 25 mai 2020, la Minneapolis, după ce a fost ţinut la pământ timp de nouă minute, cu mâinile încătuşate la spate, de către Derek Chauvin, care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul său, în pofida faptul că i-a spus în mai multe rânduri că nu poate respira. Scena a fost filmată de către trecători şi a fost postată pe reţele de socializare. Uciderea lui Floyd a dus la proteste masive în SUA.

Mai multe