Fostul președinte al Israelului a murit! Shimon Peres avea 93 de ani

28 septembrie 2016 7:23   Internațional
Ultima actualizare:

Fostul președinte al Israelului, Shimon Peres, a murit marți spre miercuri dimineață (27-28 septembrie) la Telaviv, la vârsta de 93 de ani. Peres a fost interlat acum două săptămâni, după ce a suferit un atac vascular cerebral.

Deși prezenta progrese și părea că își revine, starea de sănătate a lui Shimon Peres s-a deteriorat brusc. A murit la spitalul unde fusese internat în urmă cu două săptămâni. Anunțul a fost făcut de agenția oficială de presă a guvernului israelian, preluată de Reuters. Potrivit medicului său personal, Rafi Walden, starea fostului președinte al Israelului s-a înrăutățit brusc, marți (27 septembrie), iar doctorii nu au mai putut face nimic pentru el.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre funerariile lui Peres.

Shimon Peres era la origine polonez. A fost cel de-al nouălea președinte Israelian, din 2007 până în 2014. Peres a fost premier de două ori, iar cariera sa politică se întinde pe 66 de ani. A fost laureat al Premiului Nobel pentru Pace și a fost onorat cu Medalia Prezidențială pentru Libertate, oferită de președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Mai multe