FOTO Cum arăta băieţelul care a fost sursă de inspiraţie pentru Mowgli din „Cartea Junglei‟

9 octombrie 2020 11:11   Internațional
Ultima actualizare:

Cine nu a văzut măcar o dată celebra animaţie cu legedarul Mowgli, crescut de lupi şi împrietenit cu ursul Baloo şi pantera neagră Bagheera? Povestea este inspirată de un personaj real, un băiat de aproximativ şase ani, descoperit în jungla indiană a anului 1872. Deşi ecranizările au fost construite pe un fir comic al poveştii, în realitate, lucrurile nu au stat deloc aşa.

Dina, aşa cum l-au numit pe băiatul găsit în sălbăticie, a fost doar unul dintre mulţi copii luaţi prizonieri de junglă şi crescuţi de tot felul de animale, de la pantere şi câini până la găini. În anul 1872, Dina a fost văzut de un grup de vânători din Utta Pradesh, un stat din estul Indiei. Băiatul se deplasa folosindu-se de toate cele patru membre, imitând mersul animalelor, şi făcea parte dintr-o haită de lupi.

Bărbaţii au urmărit priveliştea halucinantă până când copilul şi animalele s-au refugiat într-un fel de peşteră. După ce s-au dezmeticit, prădătorii au hotărât să pună mâna pe băiat. Mai întâi au dat foc peşterii, cu gând că vor ieşi singuri din încăpere.

Citește aici ce s-a întâmplat după ce au produs incendiul și alte detalii interesante despre viața adevăratului "Mowgli" din junglă.

Mai multe