FOTO Horror! Ambasadorul SUA din Coreea de Sud, tăiat pe faţă de un extremist

5 martie 2015 10:42   Internațional
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat cu o lamă de ras la rănit joi, 5 martie, pe ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud, Mark Lippert.

Un bărbat înarmat cu o lamă de ras ascunsă în mâna dreaptă l-a atacat pe Mark Lippert în timp ce el participa la o întâlnire la ora micului dejun în centrul Seulului. Oficialul american în vârstă de 42 de ani, a fost transportat la spital dar viața lui nu este în pericol, potrivit Associated Press.

Atacatorul, care a fost imediat reținut, a lansat un slogan împotriva războiului și pentru unificarea celor două Corei rivale când l-a rănit pe diplomat, instalat în funcție la Seul în octombrie.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat ferm atacul, care a avut loc la un centru de spectacole din Seul în timp ce ambasadorul se pregătea să țină o prelegere și a adăugat că Lippert a fost tratat la un spital local, notează Theguardian.com.

YTN TV a relatat că bărbatul — identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani și supranumit Kim — a țipat în timpul atacului: "Sudul și Coreea de Nord ar trebui reunificate". Suspectul a strigat de asemenea sloganuri anti-război după ce a fost reținut, iar poliția din Seul a declarat că arma folosită avea o lamă de 25 de centimetri.

Mai multe