FOTO: O privelişte cum rar vezi! Scene spectaculoase cu vagoane de metrou aruncate în ocean

21 ianuarie 2015 15:42   Internațional
Ultima actualizare:

Dintre toate lucrurile pe care le poţi găsi pe fundul oceanului, cu singuranţă nu te-ai aştepta la vagoane ale unor trenuri de metrou.

Conform gizmodo.com, vagoanele au fost aruncate în Oceanul Atlantic chiar de autorităţi, care încercă de zece ani să creeze un recif artificial pentru viaţa marină. Un fotograf a documentat întreg procesul timp de trei ani.

Stephen Mallon a realizat mai multe fotografii, adunate sub numele "Next Stop, Atlantic" (nr: "Următoare oprire, Atlantic"), care vor fi parte a unei expoziţii la Galeria de Artă Kimmel din New York. 

În poze, se pot vedea vagoane goale, fără geamuri şi scaune, în timp ce sunt aruncate în ocean şi plutesc la surprafaţă înainte de a se scunfunda complet. 

Mallon se consideră un "fotograf industrial", iar subiectele fotografiilor sale sunt vase abandonate, epave de avion şi foste uzine electrice. La fel ca în alte imagini de-al lui Mallon, oamenii lipsesc cu desăvârşire, ceea ce dă un semntiment de abandon, punctează 6sqft.com.

De zece ani, autorităţile din New York încearcă să refacă viaţa marină din Oceanul Atlantic aruncând vagoane vechi în apă. Organismele marine se prind de surpafeţele dure ale vagoanelor şi alte creaturi se pot hrăni pentru a creea un habitat mai sănătos. De la început, aproximativ 3.000 de vagoane au fost aruncate în ocean. 

Mai multe