FOTO Putin, aşteptat cu steagul rusesc pe "ruşinică"

17 februarie 2015 21:19   Internațional
Ultima actualizare:

Sute de oameni au participat, luni seară, la un miting de protest, în centrul Budapestei, faţă de vizita în Ungaria, programată ieri, a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

În momentul când liderul de la Kremlin urma să-l întâlnească pe premierul maghiar Viktor Orban, o activistă Femen l-a întâmpinat în faţa Parlamentului de la Budapesta. Înainte de a fi luată pe sus de poliţişti, fata de 26 de ani, şi-a arătat antipatia faţă de Putin, ridicându-şi rochiţa în cap.

Pe jumătate goală, tânăra şi-a arătat zonele intime pictate în culorile steagului rusesc, transmiţându-i acestuia un mesaj cât se poate de sugestiv: „Pleacă acasă, Putin!”. Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui rus pe care o efectuează într-unul din statele membre UE în 2015. Joia trecută, 12 februarie, el şi-a dat întâlnire la Minsk, Belarus, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Petro Poroșenko, preşedintele Ucrainei, și Francois Hollande, preşedintele Franţei, pentru a semna armistiţiul de încetare a conflictului din estul Ucrainei. 

Mai multe