FOTO Uluitor! Scene obscene cu Ministrul Sănătăţii, pe peretele unui spital!

22 ianuarie 2015 10:08   Internațional
Ultima actualizare:

Mare scandal mare în Franţa! O pictură murală realizată într-un spital francez pare să o înfăţişeze chiar pe cea care deţine funcţia de Ministru al Sănătăţii. Marisol Touraine, în mijlocul unui viol în grup.

Imaginea cu pricina înfăţişează o orgie cu supereroi, potrivit theindependent.co.uk.

Pictura murală, creată, se pare, de tinerii medicinişti, (imagine care decorează peretele unui spital din Clermont-Ferrand) o prezintă pe Wonder Woman, care întreţine raporturi sexuale cu Batman, dar şi cu Superman. Supergirl şi Flash întregesc peisajul odios. Aceasă imagine a celor patru supereroi care comit un viol în grup au creat numeroase controverse într-o țară aflată într-un moment vulnerabil, după atacurile din redacția "Charlie Hebdo".

Cum a început totul

Scandalul a început sâmbătă (17 ianuarie), când o pagină de Facebook a publicat o fotografie cu fresca. Pictura a fost creată, inițial, acum 14 ani (conform unui comentariu pe pagină), dar adăugarea recentă de graffiti pare să fi întins coarda: a transformat „o pictură murală cu un viol" într-o „pictură murală... politică, tot cu viol", potrivit vice.com (vezi mai multe foto!)

Gestul o vizează direct pe Marisol Touraine

Acest gest pare să fie un atac direct vis-a-vis de reformele propuse de Ministrul Francez al Sănătății, Marisol Touraine, în luna noiembrie. Aceste reforme – care vor să împiedice doctorii să taxeze prea mult pentru consultații, prin externalizarea plății către companiile de asigurări de sănătate – au fost respinse de Consiliul Medical Național Francez (CNOM) pe motiv că „nu răspundeau nevoilor doctorilor și nici celor ale pacienților."

Asociația franceză feministă Osez le Féminisme (Îndrăzniți să încercați feminismul) a reacționat rapid la postarea pe Facebook, prin publicarea unui articol pe site-ul asociației, în care cerea ca fresca să fie ștearsă și să se ia măsuri împotriva autorilor ei. Postarea condamna „desenul misogin, care folosește, în mod greșit, violul ca modalitate de exprimare a nemulțumirii față de ministră și legea ei."

Pictura a fost acoperită cu vopsea luni dimineața (19 ianuarie) și spitalul Clermont Ferrand a anunțat că va lua măsuri juridice împotriva autorilor pentru comportamentul lor inacceptabil.

Mai multe