Francezii au voie să iasă din case doar cu o declaraţie pe proprie răspundere. Ce conţine

17 martie 2020 17:34   Internațional
Ultima actualizare:

Tot mai aproape de a ajunge în situația Italiei, autoritățile franceze au luat decizia de a izola populația la domiciliu, în măsura posibilului. Astfel, de martți, ora locală 12.00, francezii mai au voie să iasă din casă doar dacă au asupra lor o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă motivul pentru care sunt nevoieți să se deplaseze.

Președintele Emmanuel Macron a declarat, în discursul televizat de luni, că vor exista controale pe străzile din toată țara. Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de pe un site și fiecare persoană are obligația de a o completa de fiecare dată când părăsește domiciliul. Pentru cei care nu au la îndemână o imprimantă, documentul poate fi scris și de mână.

Declarația pe proprie răspundere conține numele, prenumele, data nașterii și adresa. De asemenea, trebuie bifată una dintre cele cinci căsuțe care conțin tiptuilr de deplasări permise de autorități:

În cazul nerespectării regulilor, francezii riscă amenzi cuprinse între 38 și 135 de euro. Vor exista controale atât la nivelul celor care se deplasează cu mașinile personale, cât și la nivelul pietonilor.

Citește și:

Noul coronavirus va dispărea când se va încălzi vremea? Un specialist de la Harvard explică

Coronavirus România. Cum stam la stocurile de teste pentru Covid-19

Mai multe