Francezul Zburător a trecut Canalul Mânecii

4 august 2019 19:21   Internațional
Ultima actualizare:

Frank Zapata, de 40 de ani, este primul om care reuşeşte să treacă din Franţa în Anglia cu ajutorul unui hoverboard, construit chiar de el. Inventatorul a avut nevoie să realimenteze la jumătatea drumului şi a zburat cu o viteză de 140 km/h.

A intrat în istorie după isprava de duminică, 4 august, de la ora locală 8.16 (9.16 ora României)! Inventatorul Frank Zapata a decolat de pe plaja Sangatte, din Calais, Franţa, în aplauzele tuturor, fiind asistat la decolare de propria soţie Kystal. Inventatorul de 40 de ani a muncit timp de patru ani pentru a construi un hoverboard (n.r. un dispozitiv zburător alimentat cu cherosen) capabil să se ridice la aproape 300 de metri înălţime şi să se deplaseze cu viteza de 140 km/h. Francezul Zburător a controlat aparatul cu ajutorul unui joystick special.

După tentativa eşuată de joi, 25 iulie, Frank a avut grijă să amplaseze la jumătatea distanţei de 35,5 km o platformă pe care să aterizeze pentru a-şi alimenta aparatul de zbor. El a fost însoţit pe durata deplasării de două elicoptere care l-au escortat până când a ajuns pe faleza din Dover, Marea Britanie. Cursa contra cronometru a durat 23 de minute şi francezul a aterizat în Anglia la ora 8.39 (9.39 ora României).

”Nu am avut nici o problemă de data aceasta. Vreau să mulţumesc echipei mele şi în special soţiei mele care a fost alături de mine în cele mai grele momente ale vieţii mele”, a explicat Zapata. Francezul Zburător a plutit la doar 20 de metri deasupra nivelului apei pentru a nu consuma prea mult combustibil. El a spus că ultimii şase kilometri au fost o adevărată plăcere pentru că a realizat atunci că nu mai poate rata încercarea. El a fost campion mondial la jet ski.

Mai multe