Franța vrea să rezolve misterul zborului MH370

7 august 2015 13:10   Internațional
Ultima actualizare:

Guvernul francez mobilizează noi mijloace pentru a continua căutările în zona insulei Réunion, unde a fost descoperită o bucată din aripa unui avion. Se crede că aceasta ar aparține Boeingului 777 al Malaysia Airlines care efectua zborul MH370, când a dispărut în luna martie a anului 2014, în Oceanul Indian.

Justiția franceză a anunțat, miercuri (5 august) că are "dovezi foarte puternice" potrivit cărora fragmentul de aripă găsit săptămâna trecută în estul insulei provine de la avionul care efectua zborul MH370, fără a fi la fel de categorică precum autoritățile malaysiene, potrivit Mediafax. Autoritățile din Malaysia au anunțat joi (6 august) că au găsit fragmente noi, ceea ce Franța nu a putut confirma. Secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies și ministrul pentru teritoriile de peste mări George Pau-Langevin au anunțat că vor continua oprețiunea de căutare.

"Pentru a răspunde nevoilor anchetei, s-a decis să se mobilizeze mijloace aeriene şi maritime suplimentare, cu scopul de a detecta eventuala prezenţă a unor noi fragmente în largul Insulei Réunion", au anunţat aceștia.

Avionul Malaysia Airlines, care zbura de la Kuala Lumpur la Beijing, a dispărut de pe radare , dintr-un motiv necunoscut, la 8 martie 2014, cu 239 de oameni la bord.

Mai multe